Septima Væskeudslip

Med Septima Væskeudslip kan du få svar på spørgsmål som "Hvor løber udslippet fra gylletanken hen?"

Septima Væskeudslip udfører simuleringer i real time på store mængder terrændata. En bruger kan udpege centrum for et udslip - som for eksempel en cirkel på 10 meter i radius. Tjenesten simulerer derefter, hvor en væske, der “slippes løs” på denne cirkel, ville flyde hen.

Simuleringerne foretages på en forbedret udgave af Danmarks Højdemodel. Danmarks Højdemodel er den officielle højdemodel for Danmark og kan frit downloades på Styrelsen for Dataforsyning og Effektiviesrings-site Kortforsyningen.

Idet Danmarks Højdemodel ikke er fremstillet med hydrauliske simuleringer for øje, foretager Septima en lang række forbedringer af højdemodellen inden den benyttes til væskesimuleringer. Råder din organisation selv over en hydrologisk forbedret højdemodel kan denne anvendes, ellers kan Septima lave forbedringerne for dit område.

Med Septima Væskeudslip får brugeren et hurtigt overblik over, hvor et potentielt udslip ender - hvilket vandløb, eller hvilken sø, der er i farezonen.

I vores demo benyttes en cirkel med en fast radius omkring det valgte punkt. Beregningsmotoren kan også håndtere, at brugeren indtegner den præcise udstrækning af udslippet.

Andre simuleringer

Septima kan også fortage andre simuleringer - for eksempel simuleringer, der viser, om udslippet vil blive tilbageholdt af lavninger i terrænet, inden det når vandløbet eller søen.

Septima tilbyder moduler til SpatialSuite og QGIS, der gør det let at komme i gang med at anvende servicen. Har du ønsker til integration i andre systemer, kan du kontakte os.

Septima Væskeudslip