Septima Tableview til Spatial Suite

Få mere ud af din Spatial Suite installation.

Tableview til Spatial Suite

Se og ret dine data i tabelform! Mange brugere af traditionelle desktop GIS-værktøjer kender styrken i at kunne se geografiske datasæt på tabelform. På den måde får brugeren hurtigt et overblik over data.

Med Tableview fra Septima vises data fra en datasource som en tabel i bunden af skærmbilledet. Det vil sige, at brugeren på samme tid ser et tema i kortvisning og i tabelvisning. Der er naturligvis sammenhæng mellem kort og tabel. Det vil sige, at når en række i tabellen markeres, fremhæves den tilhørende geometri i kortet. Brugeren kan også klikke på en række i listen, og kortvisningen vil panorere til geometrien.

Med Tableview kan brugeren direkte rette i de tabulære data. Ved at dobbeltklikke på en værdi i tabellen kommer man i edit-mode og vil kunne ændre værdierne. Efterfølgende er det muligt at gemme rettelserne.

Denne form for redigering af data er meget velegnet til brugere, der bare skal vedligeholde tabulere informationer. Det kunne være navnet på en skoleleder eller åbningstider for en institution.

I tableview er det let hurtigt at søge og filtrere i data. I søgefeltet kan man angive at søgekriterie for eksempel Strandvej, og man får nu kun de poster, hvor der indgår ordet Strandvej.

Følgene er planlaget som udvidelser til Tableview til Spatial Suite:

  • Download til Excel
  • Sortering på kolonner
  • Mulighed for at skjule kolonner

Demo af Septimas Tableview i Spatial Suite vælg temaet “Københavns skoledistrikter”, der er opsat til redigering.

Septima Tableview