Er afholdt

Introduktion til QGIS (QGIS certificeret)

 • Tidspunkt12.30 - 14.30
 • Varighed6 t
 • Pris3950 ekskl. moms (inkl. bidrag til QGIS)
 • StedOnline
 • KursusansvarligMie Winstrup

QGIS er et open source GIS-program, der giver uanede muligheder for at se geografiske data, analysere geografiske data og udarbejde kort.

QGIS certificeret kursus

Kurset er cerficeret af QGIS-organisationen, som har godkendt materialet og kursusprogrammet. Når du deltager i dette kursus, sender vi derfor 20 euro per deltager direkte til QGIS, hvilket finasielt bidrager til den fortsatte udvikling af QGIS. Du modtager desuden et officielt certifikat ved deltagelse i kurset.

Til kurset bruges QGIS 3.10. Du skal selv sørge for at have adgang til computer med denne version af QGIS (eller nyere version af QGIS) installeret inden kurset.

I dette kursus vil vi fokusere på en række af de helt grundlæggende værktøjer og begreber i QGIS. Således er formålet at du får et bredt overblik over nogle af de mange muligheder som QGIS rummer. For at understøtte indlæring afsluttes hver session med, at du får stillet en opgave, som hver tager ca. 1,5 time at løse. Denne skal løses inden næste kursusgang, hvor vi følger op på opgaven. Sidder du fast i opgaveløsningen, kan du sende en mail med dit spørgsmål, så Mie (eller en kollega) kan hjælpe dig videre med opgaveløsningen. Desuden kan du mandag i tidsrummet 13-13.30 efter den 1. og 2. kursusgang (dvs. d. 1/2 og 8/2) logge ind på kursuslinket og stille dine spørgsmål direkte til Mie.

I opgavematerialet er der indlagt en masse små video, der viser hvordan en række af tingene løses. Desuden får du en kortfattet manual med vejledning til nogle af de ting som vi arbejder med i kurset. Feedback fra kursusdeltagerne på afholdte kurser har været, at disse hjælpevideoer og vejledninger har hjulpet deltagerne meget til kurset og ikke mindst når de efterfølgende skal arbejde videre med QGIS.

Senest en uge inden kursusstart vil du modtage en lille film med en helt grundlæggende introduktion til QGIS. Dette er for at sikre, at du har erfaring med QGIS inden kurset starter.

På kurset vil du lære hvordan:

 • du arbejder med QGIS-projekter
 • du tilføjer forskellige typer af data
 • du arbejder med data
 • du visualiserer data
 • du laver geografiske udvælgelser
 • du eksporterer data
 • du redigerer data
 • du laver et kort

Kurset består af: To kursusgange der hver tager 2 timer, to opgaver der løses mellem kursusgange, mulighed for at stille spørgsmål til opgaverne i mellem kursusgangene, og en afsluttende kursusgang på 1 time.

Første kursusgang foregår d. 28/1 kl. 12.30 - 14.30. Herefter skal du arbejde selvstændigt med at løse en opgave som er baseret på det viste. Denne opgave skal løses inden næste kursusgang. Du skal forvente at bruge 1-2 timer på løsning af opgaven.

Anden kursusgang foregår d. 4/2 kl. 12.30 - 14.30. Herefter skal du arbejde selvstændigt med at løse en opgave som er baseret på det viste. Denne opgave skal løses inden den sidste kursusgang. Du skal forvente at bruge ca. 2 timer på løsning af opgaven.

Den sidste kursusgang foregår d. 11/2 kl. 12.30 - 13.30.

Kurset afholdes således over fem dage - d. 28/1, 4/2 og 11/2, samt d. 1/2 og 8/2

Kontakt Mie på kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om kurset, eller ønsker at tilmelde dig.