12. juni – 20. juni 2024

Analyser i QGIS

 • Tidspunkt9.15 - 15.15
 • Varighed7,5 t
 • Pris4500 kr ekskl. moms (inkl. bidrag til QGIS)
 • StedKøbenhavn
 • KursusansvarligMie Winstrup

Kursusindhold

Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at bruge QGIS til at arbejde med dine geodata. Vi tager primært udgangspunkt i QGIS’ processeringsværktøjer til at arbejde med vektorlag (dvs. punkter, linjer og polygoner).

Mere information om kursusindhold kommer.

Skal du bruge QGIS til at arbejde med dine geografiske data og lave analyser, så er dette kurset for dig!

For at deltage i kurset, skal du have erfaring med at bruge QGIS. Fx ved at have deltaget på vores introduktionskursus og/eller videregående kursus.

Kursusform

Kurset består af:

 • Introduktionsfilm
 • Kursusdag (6 timer)
 • Selvstændig opgave (regn med ca. 2 timer)
 • Online opfølgningssession (1,5 time)

Introduktionsfilm: En uge inden kursusstart vil du modtage en introduktionsfilm, hvor du får præsenteret data som vi arbejder med i kurset, og du får en introduktion til nogle af emner som du kommer til at høre meget mere om på kurset.

Kursusdag: Denne kursusdag foregår på vores kontor i København og består af en blanding af demonstrationer og opgaver, så du får hands-on erfaring med at bruge QGIS til at lave analyser.

Desuden får du en kortfattet manual med vejledning til nogle af de ting som vi arbejder med i kurset.

Selvstændig opgave: Til kurset hører en selvstændig opgave som du kan vælge at lave efter kurset. Det er en opgave, hvor du får mulighed for at gentage nogle af de ting som du har lært på kurset, så det forhåbentligt sidder bedre fast. Det er frivilligt om du vil lave opgaven, men det anbefales, at du sætter tid af til at lave opgaven efter kurset og inden opfølgningssessionen, hvor eventuelle tvivlsspørgsmål til opgaven kan tages op. Sæt ca. 2 timer af til at løse opgaven.

Online opfølgningssession: I denne online opfølgningssession får du lidt mere information om at lave analyser i QGIS, vi gennemgår den selvstændige opgave og du kan stille spørgsmål til QGIS, som du er kommet i tanke om efter kursusdagen.

Kursusdatoer

Kurset foregår over to dage:

 • Kursusdag (København): D. 12/6 kl. 9.15 - 15.15
 • Opfølgningssession (online): D. 20/6 kl. 10.00 - 11.30

QGIS certificeret kursus

Kurset er certificeret af QGIS-organisationen. Når du deltager i dette kursus, så bidrager du med 20 euro til den fortsatte udvikling af QGIS. Du modtager desuden et officielt certifikat efter deltagelse i kurset.

Praktiske informationer

Kurset afholdes på Septimas kontor på Frederiksberggade 19, 1459 København K (“Strøget”).

Til kurset bruges QGIS 3.34. Du skal selv sørge for at have adgang til computer med denne version af QGIS (eller nyere version af QGIS) installeret inden kurset. Til kurset bruges QGIS med dansk oversættelse.

Du tilmelder dig kurset via linket længere nede.

Tilmeldingsfrist: 28/5-2024.

Skriv til kursus@septima.dk, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om kurset.

Læs mere om vilkår for framelding her.

Tilmelding