Kurser & workshops

Hos Septima holder vi kurser og workshops i en række af de teknologier og værktøjer som vi selv arbejder med til dagligt. Vi tilbyder kurser på alle niveauer.

Læs mere:   Om vores kurser Kursusansvarlige Udtalelser

Kommende kurser

Om vores kurser

QGIS

Skal du igang med at bruge QGIS, så er vores introduktionskursus et godt sted at starte. Vores introduktionskursus afholdes både som et online kursus og et fysisk kursus i København.

Er du allerede i gang med QGIS, men ønsker mere erfaring med programmet, så er vores videregående QGIS-kursus relevant. Dette kursus bygger oven på vores introduktionskursus, da vi på dette kursus dykker mere ned i opsætning af data, visualisering og kortlayouts. Vil du gerne have mere viden om georeferering, vektoranalyser og automatisering af vektoranalyser med modelfunktionen, så er vores avancerede QGIS-kursus relevant.

Vi afholder også en række korte, koncentrerede online-kurser med fokus på et specifikt emne i QGIS, fx digitalisering, opsætning af kortlayouts, labels mv. Disse kurser er rettet mod dig, der allerede har lidt erfaring med QGIS, men ønsker specifik viden om det pågældende emne.

PostgreSQL og MSSQL

Vi afholder også kurser om hvordan du kan lave forespørgsler til datahåndtering og analyser af geografiske data i hhv. PostgreSQL-databasen og MSSQL-databasen.

Brugertilpassede kurser

Er du interesseret i et brugertilpasset kursus, der er skræddersyet til jeres behov? Et kursus kan være af et par timers varighed til flere dage. Kursusindholdet kan være alt fra introduktion til ekspertniveau og med fokus på en specifik anvendelse eller funktionalitet, fx med afsæt i jeres opgaver.

De brugertilpassede kurser kan tilpasses specifikke behov eller arbejdsopgaver og kan afholdes hos dig.

I de seneste par år har vi holdt mange brugertilpassede kurser i bl.a. QGIS, PostgreSQL/PostGIS og anvendelse af geografiske data i MSSQL.

Vi hjælper gerne med input til kursusindhold. Skriv til kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om hvad vi kan hjælpe med.

Kursusansvarlige

 • Mie Winstrup

  Mie har meget erfaring med afholdelse af kurser i bl.a. QGIS på alt fra begynder til ekspertniveau.

  Hun har holdt rigtig mange QGIS-kurser hos kommuner, styrelser og forsyninger, samt afholdt en række QGIS-kurser med åben tilmelding.

  Principperne for Mies kursusafholdelse er, at kursisterne skal, forstå hvorfor de skal gøre hvad, da dette gør det lettere for kursisterne at arbejde videre med programmet efterfølgende. Mie har fuldført et kursus i undervisningsteknik, der sikrer læring, hvorfra hun bruger principperne i sin undervisning.

  Mie er næstformand i den danske QGIS-brugergruppe. Hun har bidraget med et par kodeændringer til kernen i QGIS, indrapportering af fejl samt oversættelse af QGIS til dansk. Til dagligt arbejder Mie med opgaver relateret til QGIS, herunder udvikling af QGIS-plugins, samt analyser i PostgreSQL/PostGIS og QGIS.

 • Martin Bjærge Jensen

  Martin har arbejdet med PostgreSQL / PostGIS i en årrække og har afholdt en række kurser og workshops i PostgreSQL og PostGIS i de seneste år.

  Martin arbejder meget med PostgreSQL og PostGIS i sit daglige arbejde, hvor han bl.a. laver databaseopsætning, der sikrer ensartet datakvalitet samt analyser.

 • Asger Skovbo Petersen

  Asger har stået for den tekniske udvikling af malstroem værktøjet. Asger har masser af erfaring med at arbejde med terrænanalyser, herunder visualiserer og bearbejde data.

  Asger har bidraget med kode til QGIS, der gør det let at visualisere en højdemodel med skyggelægning (hillshade-render).

 • Kurt Menke

  Kurt er certificeret QGIS-underviser. Kurt har stor erfaring med afholdelse af kurser om bl.a. QGIS, hvor emner kan være alt fra introduktion til QGIS til en specifik anvendelse af QGIS.

  Kurt er en erfaren underviser, der får ros for sin formidling af komplekse problemstillinger. Kurt er vandt til at afholde online og fysiske kurser, samt kurser med mange deltagere.

  Kurt har skrevet to best-seller undervisningsbøger om QGIS - hhv. “QGIS for Hydrological Applications” og “Discover QGIS 3.x”.

 • Hans Gregers Hedegaard Petersen

  Gregers har arbejdet med mange forskellige databaser, og har holdt en række kurser og workshops i bl.a. MSSQL og hvordan man arbejder med geografiske data i denne database.

 • Niels Kjøller Hansen

  Niels har arbejdet med PostgreSQL / PostGIS i en lang årrække og har afholdt en række kurser og workshops i PostgreSQL og PostGIS i de seneste år.

  Niels har stor erfaring med at drifte PostgreSQL og PostGIS-databaser, oprette automatiserede indlæsninger af data, laver databaseopsætning, der sikrer ensartet datakvalitet samt analyser.

Udtalelser

“Kurserne har et fantastisk format med oplægget, opgave og så opfølgningssession. Det er let at få lov til at deltage i kurset af sin ledelse, når det blot kræver et par timer til deltagelse og opgaveløsning - og at det foregår online.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“Jeg ser så tit noget smart i QGIS, men får aldrig tid til selv at afprøve det. Det fik jeg tid til på disse online kurser.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“Kurserne er til 5+stjerner på Trust Pilot.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“QGIS-kurset gav mig de indledende værktøjer til at komme i gang med QGIS og til at kunne lave egne kort mm.”

Kursusdeltager, QGIS introduktionskursus

“Det var fint at vi ved kursets start blev spurgt om hvad vi hver især havde brug for - og at vi så stort set kom igennem det i løbet af dagen.”

Kursusdeltager, Brugertilpasset QGIS-kursus

“Det gav meget selv at prøve værktøjer i øvelserne.”

Kursusdeltager, QGIS introduktionskursus

“Det var super godt. Jeg fik det skub jeg manglede til selv at gå i gang med QGIS. Jeg har helt sikkert mod på og lyst til at arbejde med QGIS”

Kursusdeltager, Brugertilpasset QGIS-kursus