Kurser & workshops

Hos Septima holder vi kurser og workshops i en række af de teknologier og værktøjer som vi selv arbejder med til dagligt. Vi tilbyder kurser på alle niveauer.

Læs mere:   Om vores kurser Tilmelding Kursusansvarlige Udtalelser

Kommende kurser

Om vores QGIS-kurser

QGIS

Lær QGIS af Danmarks mest erfarne hold af QGIS-undervisere.

QGIS introduktion

Uanset om du skifter fra en anden platform, som fx Mapinfo, eller om er ny GIS-bruger, så er vores QGIS introduktionskursus et godt sted at starte. Det afholdes både som et online kursus og som et fysisk kursus i vores lokaler i København.

QGIS videregående

Er du allerede i gang med QGIS, men ønsker mere erfaring med programmet, så er vores videregående QGIS-kursus et godt valg. Dette kursus bygger oven på vores introduktionskursus, da vi hér dykker mere ned i opsætning af data, visualisering og kort-layouts

Særlige QGIS teknikke

Vi afholder også korte, koncentrerede online-kurser med fokus på specielle emner og teknikker i QGIS. Disse kurser er til dig, der allerede har lidt erfaring med QGIS, men ønsker specifik viden og “hands-on”. Emner er bl.a.:

 • Introduktion til QGIS
 • Videregående QGIS
 • Dataindsamling i marken med Mergin Maps
 • Geografiske analyser i QGIS
 • Raster-data og analyser i QGIS
 • Introduktion til lagsymbologi i QGIS
 • Datavisualisering i QGIS
 • Effektiv digitalisering i QGIS
 • Layouts i QGIS
 • Labels i QGIS

QGIS Certifikater

Som de eneste kursusudbydere i Danmark, tilbyder vi officielle QGIS certifikater for alle vores kurser. Det er win-win: Du får et kursus-certifikat med hjem - og Septima bidrager til QGIS med et kontant beløb for hver deltager.

Om vores andre kurser

PostgreSQL og MSSQL

Vi afholder også kurser om hvordan du kan lave forespørgsler til datahåndtering og analyser af geografiske data i hhv. PostgreSQL-databasen og MSSQL-databasen.

Brugertilpassede kurser

Er du interesseret i et brugertilpasset kursus, der er skræddersyet til jeres behov? Et kursus kan være af et par timers varighed til flere dage. Kursusindholdet kan være alt fra introduktion til ekspertniveau og med fokus på en specifik anvendelse eller funktionalitet, fx med afsæt i jeres opgaver.

De brugertilpassede kurser kan tilpasses specifikke behov eller arbejdsopgaver og kan afholdes hos dig.

I de seneste par år har vi holdt mange brugertilpassede kurser i bl.a. QGIS, PostgreSQL/PostGIS og anvendelse af geografiske data i MSSQL.

Vi hjælper gerne med input til kursusindhold. Skriv til kursus@septima.dk, hvis du vil høre mere om hvad vi kan hjælpe med.

Tilmelding og framelding

Tilmelding

Du tilmelder dig kurser ved at gå ind på siden for det enkelte kursus og udfylde formularen i bunden af siden.

Framelding

Framelding skal ske senest 14 dage inden kursusstart ved at sende en mail til kursus@septima.dk. Ved framelding senere end 14 dage før kursusstart betales 50% af kursusgebyret. Ved framelding senere end 7 dage før kursusstart, eller ved udeblivelse fra kursus, betales hele kursusgebyret. Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du sagtens sende en anden fra din virksomhed.

Tilmelding af mindst 5 personer pr. kursus er en forudsætning for gennemførelsen af et kursus. Hvis der tilmeldes færre end 5 kursister til et kursus, eller hvis deltagerantallet på grund af frameldinger bliver færre end 5 kursister, forbeholder vi os ret til at flytte kurset til en anden dato eller helt at aflyse kurset. Hvis kurset må aflyses pga. sygdom hos underviseren, tilbagebetales hele kursusgebyret.

Kursusansvarlige

 • Mie Winstrup

  Mie har meget erfaring med afholdelse af kurser i bl.a. QGIS på alt fra begynder til ekspertniveau.

  Hun har holdt rigtig mange QGIS-kurser hos kommuner, styrelser og forsyninger, samt afholdt en række QGIS-kurser med åben tilmelding.

  Principperne for Mies kursusafholdelse er, at kursisterne skal, forstå hvorfor de skal gøre hvad, da dette gør det lettere for kursisterne at arbejde videre med programmet efterfølgende. Mie har fuldført et kursus i undervisningsteknik, der sikrer læring, hvorfra hun bruger principperne i sin undervisning.

  Mie er næstformand i den danske QGIS-brugergruppe. Hun har bidraget med et par kodeændringer til kernen i QGIS, indrapportering af fejl samt oversættelse af QGIS til dansk. Til dagligt arbejder Mie med opgaver relateret til QGIS, herunder udvikling af QGIS-plugins, samt analyser i PostgreSQL/PostGIS og QGIS.

 • Martin Bjærge Jensen

  Martin har arbejdet med PostgreSQL / PostGIS i en årrække og har afholdt en række kurser og workshops i PostgreSQL og PostGIS i de seneste år.

  Martin arbejder meget med PostgreSQL og PostGIS i sit daglige arbejde, hvor han bl.a. laver databaseopsætning, der sikrer ensartet datakvalitet samt analyser.

 • Asger Skovbo Petersen

  Asger har masser af erfaring med at arbejde med geodata, bl.a. terrænanalyser.

  Asger bidraget med kode til QGIS, der gør det let at visualisere en højdemodel med skyggelægning (hillshade-render).

 • Kurt Menke

  Kurt har en bred vifte af færdigheder. Han er dataanalytiker, kartograf, træner/underviser og forfatter.

  Kurt har stor erfaring med QGIS. Han har været bruger siden 2005 og har undervist i QGIS siden 2010. Kurt har skrevet 8 QGIS-bøger, herunder QGIS: Discover QGIS 3.x - 2nd edition og QGIS for Hydrological Applications - 2nd edition , både med Locate Press. Han forvalter også QGIS-certificeringsprogrammet.

  Som lærer roses han for sin formidling af både enkle og komplekse emner. Han har erfaring med at afholde online og fysiske kurser. Hans tilbud spænder fra universitetskurser til korte professionelle workshops. I 2015 modtog han som en del af GeoAcademy-holdet den “GeoForAll Global Educator of the Year Team Award”.

  Han kan ofte blive hørt som taler på lokale og internationale open source geokonferencer.

 • Hans Gregers Hedegaard Petersen

  Gregers har arbejdet med mange forskellige databaser, og har holdt en række kurser og workshops i bl.a. MSSQL og hvordan man arbejder med geografiske data i denne database.

 • Niels Kjøller Hansen

  Niels har arbejdet med PostgreSQL / PostGIS i en lang årrække og har afholdt en række kurser og workshops i PostgreSQL og PostGIS i de seneste år.

  Niels har stor erfaring med at drifte PostgreSQL og PostGIS-databaser, oprette automatiserede indlæsninger af data, laver databaseopsætning, der sikrer ensartet datakvalitet samt analyser.

Udtalelser

“Jeg har netop lavet opgaven fra kurset ”Layouts i QGIS”. Det er en meget fornem opgavebeskrivelse. Jeg tror faktisk aldrig at jeg har set lignende. Videoerne er korte og præcise. Sikken et mesterværk.”

Kursusdeltager, Layouts i QGIS

“Jeg har lært så meget om rasteranalyse med QGIS! Jeg fik gode forelæsninger og også gode læringsvideoer og dokumentation, så jeg kunne gentage trinene på et senere tidspunkt.”

Kursusdeltager, Raster Data and Analysis with QGIS online

“Kurserne har et fantastisk format med oplægget, opgave og så opfølgningssession. Det er let at få lov til at deltage i kurset af sin ledelse, når det blot kræver et par timer til deltagelse og opgaveløsning - og at det foregår online.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“Jeg ser så tit noget smart i QGIS, men får aldrig tid til selv at afprøve det. Det fik jeg tid til på disse online kurser.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“Kurserne er til 5+stjerner på Trust Pilot.”

Kursusdeltager, på flere af de korte online QGIS-kurser

“QGIS-kurset gav mig de indledende værktøjer til at komme i gang med QGIS og til at kunne lave egne kort mm.”

Kursusdeltager, QGIS introduktionskursus

“Det var fint at vi ved kursets start blev spurgt om hvad vi hver især havde brug for - og at vi så stort set kom igennem det i løbet af dagen.”

Kursusdeltager, Brugertilpasset QGIS-kursus

“Det gav meget selv at prøve værktøjer i øvelserne.”

Kursusdeltager, QGIS introduktionskursus

“Det var super godt. Jeg fik det skub jeg manglede til selv at gå i gang med QGIS. Jeg har helt sikkert mod på og lyst til at arbejde med QGIS”

Kursusdeltager, Brugertilpasset QGIS-kursus