Kurser

Kurser i QGIS, PostgreSQL og PostGIS

Kom godt igang - eller videre med - at bruge open source GIS-programmet, QGIS, til datavisning og dataanalyser. Lær om open source databasen PostgreSQL, der sammen med PostGIS-udvidelsen, er et stærkt redskab til at holde styr på data og kan bruges til at dataanalyser. Kom på kursus i Open Layers, GeoServer eller Mapserver-stakken, der er gode redskaber til at distributere data på nettet.

Hos Septima holder vi kurser / workshops, i en række af de teknologier som vi selv arbejder med til dagligt. Vi tilbyder kurser på alle niveauer fra begynder til ekspert.

Læs mere om vores kurser på denne side. Kontakt os på kontakt@septima.dk for mere information.

 

QGIS-kurser

QGIS​ ​er​ ​et​ ​open​ ​source​ ​GIS-program,​ ​der​ ​giver​ ​uanede​ ​muligheder​ ​for​ ​dataanalyser​ ​og visualisering. QGIS er tilmed gratis at anvende og installere. Download QGIS her.

I Septima har vi stor erfaring i anvendelsen af QGIS og har desuden udviklet en række plugins til programmet, bl.a. GeoSearchDK, Kortforsyningspluginet og Qlr-browseren. Mie og Asger har meget erfaring med afholdelse af QGIS-kurser på alle niveauer fra begynder til ekspert.

Vi holder kurser med åben tilmelding, og brugertilpassede QGIS-kurser, der fx kan afholdes hos dig.

QGIS-kursus

Kunne du tænke dig at komme igang – eller videre med – at bruge QGIS? Så er dette kursus relevant.

På kurset vil du lære at hente forskellige typer af data ind i QGIS og du kommer til at arbejde med forskellige typer af datavisualisering, samt udarbejdelse af kort. Du vil lære om søgninger i data og hvordan data kan kobles ud fra geografi. På kurset vil vi desuden gennemgå redigering af eksisterende data og oprettelse af nye data. Vi slutter kurset af med at snakke om hvordan du kommer videre med QGIS.

Kurset er både relevant for dig, der ikke har brugt QGIS før, og for dig, der har arbejdet en smule med QGIS, men har brug for mere erfaring til at bruge QGIS bedst muligt. De forskellige niveauer af QGIS-erfaring vil vi tage højde for ved at have ekstra opgaver til dem, der bliver hurtigt færdig med opgaverne. Kursusformen er en blanding af demonstrationer og prøv-selv-øvelser, så du får erfaring med selv at bruge QGIS.

Detaljeret kursusbeskrivelse findes her.

Til kurset bruger vi QGIS 3.4. Medbring selv din egen computer med QGIS 3.4 installeret (det vil også være muligt at bruge QGIS 2.18 eller QGIS 3.2). Vi hjælper gerne med vejledning til installation før kurset.

Der skal minimum være 5 tilmeldt førend kurset oprettes. Der er plads til 8 deltagere på kurset.

Framelding: Bliver du forhindret i at deltage, skal du skrive en mail til Mie (mie@septima.dk). Ved framelding senere end 14 dage før kursusstart betales 50% af kursusgebyret. Ved framelding senere end 7 dage før kursusstart, eller ved udeblivelse fra et kursus, betales hele kursusgebyret. Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du sagtens sende en anden fra din virksomhed.

Dato: Næste kursusdato er under planlægning. Tidspunktet for kurset er kl. 9.00 - 15.30.

Kursusafholdelse: Frederiksberggade 19, 2.sal, 1459 København K

Skriv til Mie (mie@septima.dk) hvis du vil høre mere om kurset eller ønsker at deltage.

QGIS-rasterkursus

QGIS giver uanede muligheder for bearbejdning af rasterdata og rasteranalyser. Kunne du tænke dig at komme igang – eller videre med – at arbejde med rasterdata i QGIS? Så er dette kursus relevant.

På kurset vil du lære smarte metoder til at arbejde med rasterdata i QGIS, og vi gennemgår nogle af de vigtige plugins til at arbejde med rasterdata. Du kommer til at arbejde med forskellige typer af raster-visualisering, samt hvordan du opretter og ændrer rasterdatasæt, herunder hvordan du klipper i rasterlag og inkorporerer vektorlag i rasterlag. Vi ser på, hvordan man kan lave terrænanalyser til at bestemme oversvømmelsestruede områder. Afslutningsvis viser jeg andre væsentlige værktøjer til at arbejde med rasterdata i QGIS.

Kurset er målrettet folk, som gerne vil i gang, eller videre med, at arbejde med rasterdata i QGIS. De forskellige niveauer af erfaring med rasteranalyser i QGIS-erfaring bliver der taget højde for ved at have ekstra opgaver til dem, der bliver hurtigt færdig med opgaverne. Kursusformen er en blanding af demonstrationer og prøv-selv-øvelser, så du får erfaring med selv at bruge QGIS. I løbet af kurset vil vi gennemgå følgende:

  • Introduktion til at arbejde med rasterdata i QGIS
  • Oprettelse af virtuelraster og pyramider, hvilket gør det let at arbejde med flere rasterlag, i flere zoomniveauer
  • Gode plugins til at arbejde med rasterdata
  • Lagdesign/symbolisering af rasterdatasæt
  • Oprettelser og ændringer af rasterdatasæt
  • Terrænanalyser
  • Andre QGIS-værktøjer til at arbejde med rasterdatasæt

Til kurset bruger vi QGIS 2.18. Medbring selv din egen computer med QGIS 2.18 installeret. Vi hjælper gerne med vejledning til installation før kurset.

Pris: 3500 kr ekskl. moms. Prisen inkluderer forplejning og kursusmateriale. Der skal minimum være 5 tilmeldt førend kurset oprettes. Der er plads til 8 deltagere på kurset.

Framelding: Bliver du forhindret i at deltage, skal du skrive en mail til Mie (mie@septima.dk). Ved framelding senere end 14 dage før kursusstart betales 50% af kursusgebyret. Ved framelding senere end 7 dage før kursusstart, eller ved udeblivelse fra et kursus, betales hele kursusgebyret. Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du sagtens sende en anden fra din virksomhed.

Kursusafholdelse: Frederiksberggade 19, 2.sal, 1459 København K

Tilmelding: Skriv en mail til Mie (mie@septima.dk)

Detaljeret kursusbeskrivelse findes her.

Brugertilpasset QGIS-kursus

Er du interesseret i et brugertilpasset QGIS, der er skræddersyet til jeres behov? Et kursus kan være af et par timers varighed til flere dage. Kursusindholdet kan være alt fra introduktion til QGIS til fokus på en specifik anvendelse eller funktionalitet, fx med afsæt i jeres opgaver.

Kontakt Mie (mie@septima.dk) for flere detaljer og sparring om, hvilket slags kursus, der passer jer.

 

Workshop i PostgreSQL / PostGIS

PostGIS er en spatiel udvidelse til PostgreSQL databasen. Det er en open source-database, som er vidt udbredt og benyttet.

I Danmark anvendes PostGIS af mange organisationer, styrelser og kommuner.

Internationalt tæller brugerne store organisationer som Infoterra, Statens kartverk og franske IGN (Institut Géographique National), der benytter Postgis i hele deres produktion og distribution af geodata.

Vi tilbyder en workshop med en erfaren PostgreSQL / PostGIS udvikler - du er med til at bestemme indhold og form - vi stiller med eksperticen. Martin og Christian har arbejdet med PostgreSQL / PostGIS i en årrække og har afholdt en række kurser og workshops i de seneste år.