Septima Mergin Maps

produkt

Data i felten

Saml data i felten og synkroniser med kontoret

Registrer data i parken, i naturområdet, langs åen eller på farten. Med Mergin Maps er det nemt og sikkert – og alt synkroniseres automatisk til jeres masterdatabase.

Brug QGIS til at opsætte de lag, der skal med i felten

Dataindsamlingen forberedes via QGIS. Her opsætter I, hvilke baggrundsdata, der skal være til rådighed, og hvad der skal registreres i felten - fx positionens koordinater, tekstinformationer, kodelister, fotos osv. Når opsætningen er klar, bruger I et QGIS-plugin til at uploade projektet til Mergin Maps Cloud.

Foretag feltregistreringer via app

Feltdata indsamles i felten på en mobil eller tablet, via Mergin Map app til iOS eller Android. I denne app vil kortet se nøjagtigt ud som jeres opsætning i QGIS. Både baggrundskort og dataindsamling vises og registreres omgående. Med en tilpasning kan projektet sættes op til også at fungere når der ikke er mobildækning. Jeres feltdata lagres lokalt, og synkroniseringen med datakilden sker med ét klik, når der er forbindelse til netværket.

Flere kan indsamle feltdata samtidig

Flere kan indsamle feltdata samtidig, på en ensartet måde, hvor opsætningen sætter den fælles standard for arbejdet. En stærk versionsstyring sikrer konsistens og gennemsigtighed i data og opdateringer. Synkronisering sker typisk via Mergin Map Cloud, så I ikke skal sætte egne datamiljøer op, men kan nøjes med at høste resultaterne.


Specialiseret viden

I Septima sidder Danmarks mest vidende eksperter i Mergin Maps.

Vores partnerskab med Lutra Consulting, der står bag Mergin Maps, betyder at vi er up-to-date og kan tilbyde:

  • Information om alle mulighederne

  • Rådgivning og hjælp til jeres projekter

  • Vejledning og kurser i Mergin Maps

De tre elementer i MerginMaps - QGIS pluginet, MerginMaps cloud og appen Mergin Maps Input - gør det let at foretage feltregistreringer og synkronisere opdateringerne tilbage til stamdata

Mergin Maps er en samarbejdsplatform, der giver jer mulighed for at gemme og synkronisere projekter på tværs af flere mobil-, tablet- og desktop-klienter.

Et Mergin Maps QGIS plugin bruges til at synkronisere jeres feltindsamlings-projekt mellem desktop, jeres Mergin Maps-konto og de mobile enheder. På jeres mobile enheder sker indsamlingen af data i Mergin Maps Input-app. Tilsammen skaber disse værktøjer et meget robust og overskueligt miljø til indsamling af feltdata.

Ydelser

Hvilken Mergin Maps pakke har I brug for?

Grundlaget for et dataindsamlingsprojekt kan variere fra kunde til kunde, alt efter det tekniske og procesmæssige udgangspunkt. Til en start kan vi kortlægge, hvilken hjælp I har behov for. Flere faser kan foretages af jer selv, evt. med supplerende bistand fra os.

Eksempler på, hvad vi kan tilbyde

Igangsætning af projekt

Herunder installation, opsætning og datakonvertering. Vi hjælper med installation af Mergin Map plugin i QGIS og Mergin Map Input på de mobile enheder. Som tillæg kan vi hjælpe med opsætningen af data der skal samles ind. Datakonvertering kan være nødvendig undervejs eller efterfølgende.

Hosting

Som standardydelse hoster vi Mergin Maps Cloud og tilhørende database (PostgreSQL/PostGIS) med jeres egen databasemodel implementeret.

Udstilling af data

Opsætning af QGIS server til WFS- eller WMS-udstilling af data fra databasen.

Sikkerhed

En sikker løsning, der understøtter verifikation af jeres instans via krypteret SSL/TLS-tunnel. Vi benytter certifikater med kort levetid, så sandsynligheden for et Man-in-the-Middle attack reduceres kraftigt.

Data og Backup

Lagerplads kan inkluderes i aftalen, hvor vi fortager regelmæssigt backup.

Support og fejl

Vi benytter issuetracking til håndtering af den tilpassede løsning og derudover timebaserede supportaftaler til at understøtte jeres behov, fx i den indledende brug af produktet Mergin Maps.

Kurser

Vores ekspert Kurt Menke har sammensat et certificeret kursus med trin-for-trin instruktioner, der tager dig nemt igennem Mergin Maps og opsætning via QGIS.

Kurset fokuserer på, hvordan du opsætter et QGIS-projekt, arbejder med Mergin Maps til at indsamle feltdata og synkroniserer data tilbage til jeres backend-miljø. Der er tale om et kort onlinekursus, som lærer jer alt, hvad I behøver for at komme igang med Mergin Maps.

Gå til kursusoverblik

Her kan du blive klogere på Mergin Maps

Et udsnit af løsninger der bruger Mergin Maps som feltdata app.