QGIS

kompetence

QGIS – et stærkt open source GIS

Septima er i førerfeltet af eksperter i QGIS – både herhjemme og globalt. Vi skræddersyr undervisning og tilbyder certificerede kurser. Vi yder support og rådgivning, samt udvikler plugins og kernekode til QGIS.

Kurser

Vi tilbyder kurser for begyndere og øvede, både velafprøvede standardkurser og individuelle kurser- på dansk eller på engelsk - og fysisk eller online.

Analyser

Vi kan hjælpe med at løse opgaver i QGIS, fx datafangst, konvertering eller geografiske analyser. Vi har stor erfaring og mange referencer at vise frem.

Support

Vi er anerkendte QGIS-eksperter og kan hjælpe jer igennem problemer og bøvl. Det kan være enkelte timer, eller via et klippekort.

Udvikling til QGIS

Vi har bidraget til QGIS kernekoden og til en række funktionalitesudvidelser i QGIS. Vi kan derfor assistere jer hvis I har en god idé.

Migrering

Hvis I overvejer at introducere QGIS i jeres organisation kan vi hjælpe jer fra behovsanalyse og prioritering til udrulning og opsætning.

Plugins

Septima udvikler plugins til QGIS, vi har fx udviklet flere af de plugins, der bruges allermest her i Danmark. Mangler I en funktionalitet? Vi kan sikkert hjælpe.

Kurser & undervisning

Vi er certificeret af QGIS-organisationen og afholder en vifte af kurser

Vi tilbyder både standardkurser med åben tilmelding og QGIS-kurser som er skræddersyet til jer. Vi har gode erfaringer med onlinekurser og kurser med fysisk fremmøde – både hos jer selv eller i vores lokaler. Alt efter emne og behov kan kurset vare et par timer eller flere dage. Kursusindholdet kan være alt fra grundlæggende funktionalitet i QGIS til fokus på en specifik anvendelse eller funktionalitet. Vi underviser både på dansk og på engelsk.

 • Standardkurser, hos os, hos jer eller on-line

 • Skræddersyede kurser og undervisning

Se kursuskalender

Analyser og datahåndtering

Vi kan hjælpe med opgaver som skal løses i QGIS

Vi kan hjælpe jer med geografiske analyser, datafangst, kvalitetskontrol og andre opgaver, som skal løses i QGIS. Vi har mange eksempler fra tidligere opgaver i Danmark og andre steder i verden. Vi kan både hjælpe jer i tilrettelæggelsen og med selve løsningen - på en måde så I eventuelt selv kan arbejde videre.

 • Vi kan rådgive jer om hvordan

 • Vi kan løse opgaven for jer

 • Vi kan tilbyde QGIS supportaftale

Plugin udvikling til QGIS

Mangler I funktionalitet i QGIS? Måske er en plugin svaret

I Septima har vi stor erfaring med at udvikle QGIS-plugins - og mange af dem kan frit hentes i QGIS’ plugin-bibliotek. Vi er stolte af at stå bag flere af de plugins, der bruges allermest her i Danmark. Mangler I (alene eller en gruppe af brugere) en særlig funktionalitet i QGIS, kan vi formentlig udvikle en plugin, der løser problemet.

 • Vi kan udvikle plugins til jer

 • Vi kan rådgive jer i brugen af eksisterende plugins

Se oversigt over vores plugins

Migrering til QGIS

Skiftet til et andet GIS-software kræver omtanke og en god plan så forandringen lykkes.

Vi kan hjælpe jer i alle trin i processen

 • Analyse af, om QGIS dækker jeres behov

 • Planlægning af hele processen

 • Installation af QGIS, fx udrulning gennem Citrix

 • Gennemførelse af migreringen

 • Integration mellem QGIS og Postgres

 • Kurser for QGIS-brugere og -administratorer

Vi støtter et Open Source QGIS

Vi bidrager og støtter den forsatte udvikling af QGIS, bl.a. med bidrag til kernekoden. Derfor kender vi QGIS og teknologien bag, bedre end de fleste

Støtte af Open Source QGIS

QGIS er open source og et stort internationalt forum af entusiaster og organisationer bidrager til udviklingen. Septima støtter QGIS økonomisk via sponsorat og ved kursisters deltagelse i vores QGIS-certificerede kurser. Desuden støtter vi gennem oplysning og uddannelse i QGIS, samt udvikling af plugins og kernekode.

Udvikling til QGIS’ kernekode

Septima bidrager til udviklingen af den egentlige QGIS kernekode. Blandt de elementer vi har haft del i er Oracle understøttelse, skyggerendering on the fly, WFS-funktionalitet, søgning efter bogmærker, flyt lag til top og flere andre. Dette understreger egentlig bare, at vi kender QGIS og teknologien bag det - bedre end de fleste.